Culinair

Recepten met de strandschelp

Wil je kennismaken met de halfgeknotte strandschelp? Deze heerlijke zeevrucht is op verschillende manier klaar te maken. Laat je verrassen door enkele recepten. Een handige leidraad voor de thuiskok en een inspiratiebron voor restaurants.

Strandschelpsalade

Strandschelpsalade

Soms geldt: hoe simpeler, hoe lekkerder.
Tarbot en strandschelpen met soja en groene groenten

Tarbot en strandschelpen met soja en groene groenten

Oosterse proeverij waarin mild en pittig elkaar afwisselen.
Strandschelpen met groene curry

Strandschelpen met groene curry

Heerlijk, smaakvol eenpansgerecht voor een koude winteravond.
Preisoep met strandschelpen en ei

Preisoep met strandschelpen en ei

Zacht en smaakvol.

Edwin Vinke

Chefkok

Chefkok Edwin Vinke is eigenaar van restaurant De Kromme Watergang in Breskens, dat in het bezit is van twee Michelinsterren. Vinke gebruikt alleen duurzaam gevangen schelpdieren. In december 2020 ging hij mee met een kotter die de halfgeknotte strandschelp vangt, in de volksmond 'nonnetjes'. Hij maakte er een uitgebreid filmverslag van.